Calimaneshti 2003
Jurnal Ady Negoitza

Home page

Aberatzii- distractzie (reportofon)
Jurnal Ady Negoitza
Reportofon- sectziunea shtiintzifica
Interesting Sights
Interesting People
Photo Album
Contactatzi-ma!
New Page Title

JURNAL DE CALIMANESHTI

LUNI 30 IUNIE 2003, ora 06:39 AM.

Ieri pe la 14:00 s-a plecat din Bucureshti, de la Preoteasa. Am plecat de acolo eu, Dany, Cristi, Nicoleta B, Stela, Monica, Adi Costache (in unul din autocare); Laurentziu, Catalin shi Leontina (in al doilea). Am avut o emotzie atunci cand autocarele pareau neincapatoare. Pana la urma toata lumea a stat pe scaune (foarte confortabile...) in autocare.

Pana la plecarea din Bucureshti a fost o faza faina. Ajunge Nico la Preoteasa, il vede pe Catalin langa o tipa (care sta cu noi in camera - de fapt set de camere 4+2 cu grup sanitar comun, cu apa calda, cu doua prize, lumina, dulap, samd...), mai tarziu am aflat ca o cheama Stelutza, shi intreaba Nico: " Sotzia ta?", Cata a raspuns ca nu e si Nico a motivat presupunerea prin "Am vazut ca statzi aproape!". De aici a aparut gluma: "Hai sa pastram distantza regulamentara! Asha e bine?".

Pe la 17:30 am ajuns in Calimaneshti. Suntem cazatzi pe strada care pleaca din drumul natzional shi se duce la Jiblea (drum pe care aud de la Dany ca se ajunge shi la gara). Sunt in camera 308 cu Dany, Cristi shi Andrei (care a venit aseara de pe Cozia).

Dupa ce a trecut prof. Nedelea pe la mine am plecat cu Cristi shi Dani la plimbare. Am fost la schitul Ostrov, destul de fain locul... Mai sus, in Caciulata, ne-am intalnit cu Gabi, Marilena, Mihai, Laurentziu, Leontina shi Nico B. Ne-am intors spre "casa", ne-am oprit la o bere apoi am venit "acasa". Am stat la taifas, a aparut shi Stela cu Claudiu (care sosise intre timp din Sibiu), am lasat gashca de jos shi ne-am mutat la 210, am baut vin/ palinca, am vorbit despre cat de putori/ oportunishti/ egoishti sunt romanii, despre calitatea materialului uman din sud, Ardeal, Moldova... Pe la 02:30, azi, luni, ne-am culcat (eu, Dany shi Cristi).

Daca la terasa a fost placut dar nu foarte, la 210 am incercat sa ma simt bine! (Discutzii intelectuale rau...).

Dimineatza devreme m-am trezit, m-am spalat, am mancat... Acum este 07:34 AM shi ne pregatim sa coboram la masa.

JOI 3 IULIE 2003, ora 08:46 AM. Ziua a patra de practica, aproape terminata caseta nr. 6 (audio). Sa incercam un pic de ordine... 30 iunie, Voineasa- Obarshia Lotrului. Am urcat putzin in muntzii Lotrului. Am stat mult prin preajma Stelutzei. Merge bine pe munte. La coborare m-a cam alergat dar am facut fatza. Fara gluma, chiar merge bine pe munte... Interesanta discutzia despre tampoane! Cred ca-i inregistrata. In autocar am stat undeva intre "dushmani" la dus spre Cabana Obarshia Lotrului (adica intre necunoscutzi shi in spatele Leontinei si al Nicoletei B.) dar pe intoarcere m-au chemat oamenii in spate shi mi-au facut loc. La un moment dat prof. Laura Comanescu a dat "tema" sa invatzam sa cantam pana a doua zi. A ieshit show in spate, "corul pisicilor leshinate" a inceput sa cante la un moment dat. Cine era in cor: eu, Stelutza (are voce faina, are ziua de nashtere undeva in septembrie), Cristi, Andrei, Claudiu (daca am retzinut bine).

DUMINICA 6 IULIE 2003. Continuam jurnalul de Calimaneshti...

1 iulie a insemnat plecarea dimineatza devreme spre Transfagarashan... A fost o zi superba. Undeva pe la Balea Cascada ne-am dat seama (eu+Dany) ca ne face figuri aparatul foto. Se poate ca poza mea la (...)telecabina, sa nu iasa. Si nici poza de la Balea Lac, nici peisajele din Fagarash pe care le-a facut Daniel, nici pozele de pe malul Oltului, la plaja...

A fost pe 1 tura cu telecabina la care ne-a obligat prof. Comanescu, tura la cascada Balea.

Dupa Balea Cascada pana am revenit la autocar am fost in intarziere. Din Balea Lac am plecat aproape ultimul (eu, Cristi, Andrei, Dany) shi am ajuns in Transfagarashan printre primii.

Inapoi in Calimaneshti am ajuns tarziu, dupa ce-am trecut pe la Vidraru- Curtea de Argesh (inainte prin Corbeni, localitatea unde s-a nascut prof. Nedelea)- Rm. Valcea.

Dupa masa ne-am adunat la 210 (ei+noi, cei de la 308+ altzii) Stea, Monica, Adi C., Claudiu, Laurentziu, Cata, Andrei, Cristi, Dani...

Am mers la Olt.. Am fost in echipa: eu, Dany, Andrei, Cristi, Claudiu, Stea, Nico B, Cata. M-am balacit putzin, nu luasem slipul pe mine. A fost fain de tot.

S-au invartit discutziile in jurul faptului ca nu mananc gatit ("unul dintre multele momente penibile din viatza mea", dupa cum le spuneam colegilor; Nico B a pus nishte probleme interesant shi realist (a fost un raspuns al ei, intamplator a venit, la vechea mea intrebare: "Ce defecte am?").

Seara au aparut shi Nico GL cu Marieta. Nu le-a ashteptat nimeni la gara. Aproape de 8 seara au aparut la camin, noi tocmai plecam spre terasa "Pescarush". Legat de terasa, restaurante; era in Caciulata restaurantul "Intim" la numele caruia am intrebat colegii: "Aici e restaurant sau bordel?". Am baut un suc la "Pescarush" shi apoi m-am retras la somn la 308 (era miercuri). La 210 a fost petrecere lunga... Cu Nico GL era prietenul ei, acesta din urma cu un alt prieten.

Pe 3 iulie a plouat dimineatza asha ca nu s-a mai urcat pe Pausha. Pe la pranz am dat colocviu cu prof. Nedelea apoi am plecat la plaja. Am facut baie, am luat ceva bronz... Marieta a stat imbracata, shi-a bagat in apa doar picioarele pana la glezne... La colocviu am vorbit cu prof. Nedelea despre captarea vaii Izvorul Dorului de catre Prahova, asta in contextul captarii Oltului Transilvanean...

Seara a fost masa festiva cu ficat, carnatzi, friptura, bere, apa minerala, tort. Dupa tort am plecat la biliard (in spatele blocului cu poshta) cu Dany, Cristi, Andrei, Catalin, Mihai, Laurentziu, Marilena, Gabi Ifrim, Leontina. Singura "pata neagra" a serii a fost ca m-a sunat Stelutza shi mi-a reproshat ca nu i-am anuntzat shi pe ei. I-am zis ca recunosc ca am greshit, am stat cu impresia ca se va supara tare pe mine, pana la urma se pare ca nu s-a suparat iremediabil.

Tarziu, in noapte, ne plimbam prin Calimaneshti in echipa eu, Dany, Cristi, anul III CS FR (Delia, Otto, Andrei).

Pe 4 iulie am fost pe Cozia... Detalii despre Cozia vor mai urma... Momentan itzi spun nishte pretzuri: cazare= 95000 lei noapte/loc; apa minerala la 1,5 l Borsec= 20000 lei; ciocolata Poiana 100 gr= 25000 lei; alune 50 gr= 10000 lei; suc la 2 l (Coca, Sprite, etc...)= 50000lei. De sub vf. Cozia am sunat-o pe Cristina MS.

Ajunshi inapoi la "civilizatzie" am folosit telefoanele ca sa aflam ce face Stela. Pana sa ajungem shi noi muntzomanii la biliard s-a oprit curentul in tot Calimaneshtiul. Am ajuns la biliard pe intuneric, m-a imbratzishat Stelutza... Cand am plecat din biliard gashca a luat-o in fatza iar eu cu Cristi shi Stelutza am ramas sa ne dam in leagane shi sa cantam.

Noaptea a fost petrecerea noastra... Am dansat mult (cat m-au tzinut picioarele) ; am incercat sa ma simt bine... Au fost aproape 48 ore nedormite... La "Nu mai vreau singuratate" (nu shtiu cine canta piesa asta...) am ajuns cu mana pe spatele acoperit shi transpirat al (...)Imi venea sa-i imbratzishez shi sa-i sarut picioarele cand dansa. Se mishca atat de bine incat ramaneam cu ochii fixatzi pe ea...

Daniel are gata sa adoarma rezemat de perete dar a fost luat de Marieta, am impresia ca am vazut faza, mi-a povestit shi Dany.

Sambata a insemnat plecarea acasa. Pe la 09:00 eliberam camera, pe la 12:15 eram in autocarul de Bucureshti (eu, Dany, Stelutza, Monica, Adi C., Marieta). Pe la 17:30 eram in Ostrov dupa ce mersesem cu Marieta pana in Unirii.

Sambata dimineatza, coborand cu Stelutza dupa tzigari, o intreb: "De ce trebuie sa se termine?". S:" Pentru ca tot ce-i frumos se termina la un moment dat.". Eu: "Da de ce?". S: "Ca sa devenim mai puternici!".

In autocar la intoarcere, eu tot adormeam shi imi cadea capul pe Marieta (cu un pic de ghinion se alegea cu un cucui din partea mea), zice Marieta:" Incearca sa nu mai cazi cu capul pe mine, ma intzepi cu barba!".

Pe autocar, la dus, ii spun Stelutzei: "Vreau sa ma simt cat mai bine. Mi-a teama ca voi fi anuntzat la un moment dat ca <<am o ora sa ma distrez>> shi apoi gata distractzia... Nu vreau sa regret atunci ca m-am distrat prea putzin!".

VERSIUNE CENZURATA A JURNALULUI DE CALIMANESHTI 2003.