Ady Negoitza

Busteni, 7 septembrie 2003

Home
Revelion pe Piatra Mare
Parang 2007
Revelion 2007
Link-uri
Contact
Ce padurea mea! NEW!!!!
Drepturi pt biciclisti
Frumos :) NEW!!!
Sentimente NEW!!!
Locuri in care nu am fost :(
RT Ciucas 2004
Ce citesc eu?
Ce (muzica) ascult eu?
Bucegi- Leaota 2005
Bucegi- Leaota 2
Bucegi Leaota 3
Bucegi- Leaota 4
Bucegi- Leaota 5
Bucegi- Leaota 6
Bucegi- Leaota 7
Bucegi- Leaota (GPS)
Bucegi- Leaota (trip data)
Comana 16 iulie 2005
RT Targoviste 30.04- 2.05.2005
Despre parcurile din Targoviste
Human_Awareness_Training
Oameni si povesti- Roxana
Arhiva (sau a fost odata...)
Iarna...
Politica
Discutie despre ursi
Curatenie pe munte
Oameni si povesti- Mirela
Ciucas- descriere din MN nr 34 (1)
Ciucas- descriere din MN nr 34 (2)
Eu in Dilema Veche (2)
Sinaia- 3 octombrie 2004
Oameni si povesti- Ioana
Fagaras septembrie 2004
Bike 2004- Harta
Album 2004
Album 2004 (2)
Album 2004 (3)
Album 2004 (4)
Sighisoara 2004- Foto
Bike 2004- Daniel si Marius (2) NEW
Eu in Dilema Veche
Bucegi 2004- Prima tura cu Roxana
Bicicleta- Daniel si Marius
Poezie
Proteste, reclamatii
Bucegi 12-13 iunie 2004
Exercitzii de admiratzie
Valea Ialomitei- 30 mai 2004
Bucegi- iarna cu cortul
Imi place sa traiesc in Romania
Bucegi 2003
23-24 august 2003 pe Litoral
Vama Veche
Fagarash- Iezer 2003
Focul Viu- Vulcanii Noroiosi 2003
Plimbare pe biciclete
Bike 2002 "tehnic"
LITORAL 2002
FOTOGRAFII 2002 / 2003
Comana 2005

7 septembrie 2003

Plecam din autogara de pe Ritmului in echipa de patru (A., eu, Daniel si Ionel) pe la 06:00 (A. sosise de la 05:00 dar noi am ajuns mult mai tarziu, sorry!). Destinatia? Busteni! Pentru ce traseu? Nici noi nu stiam...

Dupa doua ore in care ne-am povestit (eu si A.) cate ceva din experienta montana si am zambit mai tot timpul am ajuns in Busteni. Ne-am intalnit cu Cristi (care era in Busteni de mai multe zile cu Adriana si Maria), am urcat la gazda unde erau cazati (intr-un bloc din zona intrarii spre viitoarea partie Kalinderu, 250000 lei/ camera/ noapte) apoi am asteptat sa o pregateasca pe Maria (in varsta de 10 luni) de drum... Inca o mica deviere la cumparaturi prin oras apoi am mers spre soseaua de Gura Diham. La iesirea benzii galbene de pe sosea am facut pauza de masa. Dupa pauza am intrat pe poteca cu banda galbena mergand in ritmul impus de popasurile destul de dese facute pentru diversele necesitati legate de Maria. Am mers impreuna (A., eu, Ionel, Adriana, Cristi, Maria, Daniel) pana pe la 10:30. La mica distanta de la intrarea benzii galbene in padure ne-am rupt grupul in doua subgrupuri: grupul kinder (Maria, Daniel, Adriana, Cristi) si grupul Valea Morarului (A., eu, Ionel).

Grupul kinder a mers pe traseul Pichetul Rosu- Poiana Izvoarelor- Busteni iar celalalt grup a mers in Valea Morarului cu intoarcere pe Valea Cerbului. De aici inainte ma ocup de grupul care a mers pe Valea Morarului.

Am continuat banda galbena pana la intersectia cu triunghiul rosu, am apucat-o pe triunghiul rosu apoi am prins Valea Morarului. Am intrat in Valea Morarului pe la 11:50. Nu mai urcasem valea de multi ani... Pentru A. si Ionel era prima urcare. Pentru mine era a doua sau a treia urcare (ultima data cand fusesem pe acolo am parcurs-o in coborare). Am mers cand pe vale, cand pe poteca, cand pe unde nimeream... Stiam ca exista pe firul vaii o singura saritoare, n-am mai recunoscut-o de data asta... Vreo 4 locuri imi aminteau de saritoarea respectiva... Oricum, valea mi-a parut ceva mai greu de urcat decat inainte... Undeva inainte de despartirea vaii in doua fire ne-am intalnit cu doi oameni care coborau valea. Intreband cam cat mai este pana in Omu am primit un raspuns care s-a dovedit corect pe jumatate: mai aveti cam 4/5 din traseu si vreo 3 ore de mers avand in vedere ca mergeti incet (oamenii faceau popas atunci, probabil ca ne urmarisera cum urcam pe vale...). Era ora 13:00. Intr-adevar am ajuns in Omu la 16:00. Saritorile care le-am trecut direct le-am trecut nu in catarare eleganta ci intr-un gen de aderenta sau altfel spus, taras... Nu mai spun de "trage-ma de mana" sau "te imping de rucsac" sau de trecerea la liber urmata de trecerea rucsacului in maniera mai mult sau mai putin improvizata.

In zona despartirii vaii in doua fire am vorbit la telefon cu Cristi si Daniel. Mi-a reamintit Daniel ca trebuie sa tin aproape de creasta Morarului, deci in zona firului din stanga (sens de urcare) sau dreapta (sens geografic). Am prins interfluviul stancos dintre cele doua fire care a pus probleme elementare de catarare. Am constatat acum ca pe acolo merg si sagetile rosii care servesc de marcaj in unele trasee alpine usoare care le-am parcurs pana acum. In zona superioara era asternuta zapada proaspata. Ajunsi in zona joasa a primei caldari a Vaii Morarului (sens de coborare) am vazut statia meteo de pe Omu. Intre timp vorbisem iar cu echipa kinder si acestia m-au intebat daca stiu pana la ce ora coboara telecabina (aveam de gand sa coboram cu telecabina din Babele avand in vedere ca eram obositi). Am socotit ca mai avem o ora de urcat, pana la urma am mai urcat 40 minute si am ajuns pe poteca de pe Bucsoiu Mare. Am facut poze cu echipa si ceva vederi spre imprejurimi, cred ca am reglat aiurea diafragma (am pus parca 5,6 desi era zapada... adevarat ca soarele era ascuns in nori...), in total vrea 5 poze... La 16: 00 eram la cabana Omu (putina lume pe acolo), am intrebat cand pleaca ultima telecabina din Babele, am aflat ca la 16:00. Traseul a fost astfel stabilit, coborare pe Valea Cerbului cu speranta ca vom prinde din Busteni un oarecare mijloc de transport pana acasa... La Omu am servit cate un ceai (15000 lei/cana) si apoi am luat-o in jos (era deja 16:10). O parte din echipa de jos (Cristi si Daniel) a venit in intampinarea noastra pe Galma Mare, am coborat fara rucsac dupa ce ne-au "recuperat"ei. Stabilisem ca vin ei cu frontala pentru cazul in care ne prinde noaptea in padure. La plecarea din Omu le dadusem SMS (Connex) anuntandu-i ca venim pe banda galbena.

Pe Valea Morarului s-au dislocat cu noi sau pe langa noi cateva piatre/ bolovani. Un bolovan destul de mare s-a dislocat chiar cand am pus eu piciorul pe el, m-a lovit usor in picior dar nu s-a intamplat nimic grav, nu luase viteza. Se disloca destul de usor pietrele din Morar si Cerb... Chiar si Valea Cerbului arata mult mai rau (poteca alunecoasa, pamant care iti fuge de sub picioare) decat stiam eu... Nu mai vorbesc de multele PET-uri aruncate de porcus turisticus pe traseu, chiar si Valea Morarului este jegoasa... Legat de asta, un container de gunoi din soseaua de Gura Diham avea multa mizerie aruncata pe langa el chiar daca nu era plin... De taxa de intrare (pentru autovehicule) pe soseaua de Gura Diham si de interzicerea camparii in zona cred ca stie toata lumea.

Alte preturi la Omu: cazare in camere cu doua sau patru paturi: 120000lei/loc; cazare in dormitor comun: 100000 lei/loc; diverse feluri de mancare intre 25000 si 60000 lei.

Coborarea pe Valea Cerbului am facut-o in viteza maxima pe care am mai fost in stare sa o avem, am depasit cateva grupuri care plecasera mai devreme ca noi cu cine stie cat timp, am facut un singur popas, undeva pe Galma Mare. La 18:55 eram in gara Busteni... Pana sa ajunga personalul de Bucuresti ai mei au "agatat" microbuzul de Ploiesti. In Ploiesti am luat tramvaiul 101 (6500 lei/calatoria in Ploiesti) care ne-a dus la gara Ploiesti Sud de langa care pleaca microbuze spre Bucuresti. Am luat microbuzul care ne-a lasat in Piata Victoriei (capatul oficial este la autogara de pe Mircea Vulcanescu) pe la 21:00. Pe la 22:00 eram deja acasa!

Cum a fost vremea? La inceput soare apoi un pic de ploaie transformata treptat in lapovita apoi in ninsoare. Toate astea in timp ce mergeam pe Valea Morarului. In Omu se incalzise putin dar era innorat in continuare. Pe Valea Cerbului a fost doar cer acoperit, intrati in padure puteam sa bagam in rucsac hainele groase dar nu ne-am mai oprit... Bine zicea cineva pe alpinet zilele trecute, mai bine sa ma ninga si sa ma ploua decat sa-mi para rau ca am stat acasa!

A fost prima (sper ca nu si ultima) iesire pe munte cu A. Echipa a fost destul de omogena, s-a mers intr-un ritm normal, cand a fost de "alergat" a alergat tot grupul, cand s-a mers incet asa a mers tot grupul...

Cu o zi inainte, pe 6 septembrie, cand se faceau 17 ani de cand am urcat prima data la Crucea Caraiman (in grupul tata, mama, Mihai, Cristi, Daniel si eu, aceea a fost oficial prima zi in care am mers pe munte...), Maria a ajuns prima data la Cascada Urlatoarea. Legat de mersul cu bebe-ul pe munte, mentionez ca nu veti gasi Pampers nici la Poiana Izvoarelor nici la Gura Diham (a avut fratele meu nevoie pentru Maria asa ca a intrebat).

Adrian Negoitza

publicat azi 11 septembrie 2003, ora 17:45 ora Romaniei

Enter content here

Enter supporting content here

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

NudistClub.ro - Primul club de nudism din Romania SwingingClub.ro - Intalniri intre cupluri swinger eMatrimoniale - Un loc unde nu esti niciodata singur FanteziiErotice.ro - Literatura erotica de calitate