Ady Negoitza

Comana 16 iulie 2005

Home
Revelion pe Piatra Mare
Parang 2007
Revelion 2007
Link-uri
Contact
Ce padurea mea! NEW!!!!
Drepturi pt biciclisti
Frumos :) NEW!!!
Sentimente NEW!!!
Locuri in care nu am fost :(
RT Ciucas 2004
Ce citesc eu?
Ce (muzica) ascult eu?
Bucegi- Leaota 2005
Bucegi- Leaota 2
Bucegi Leaota 3
Bucegi- Leaota 4
Bucegi- Leaota 5
Bucegi- Leaota 6
Bucegi- Leaota 7
Bucegi- Leaota (GPS)
Bucegi- Leaota (trip data)
Comana 16 iulie 2005
RT Targoviste 30.04- 2.05.2005
Despre parcurile din Targoviste
Human_Awareness_Training
Oameni si povesti- Roxana
Arhiva (sau a fost odata...)
Iarna...
Politica
Discutie despre ursi
Curatenie pe munte
Oameni si povesti- Mirela
Ciucas- descriere din MN nr 34 (1)
Ciucas- descriere din MN nr 34 (2)
Eu in Dilema Veche (2)
Sinaia- 3 octombrie 2004
Oameni si povesti- Ioana
Fagaras septembrie 2004
Bike 2004- Harta
Album 2004
Album 2004 (2)
Album 2004 (3)
Album 2004 (4)
Sighisoara 2004- Foto
Bike 2004- Daniel si Marius (2) NEW
Eu in Dilema Veche
Bucegi 2004- Prima tura cu Roxana
Bicicleta- Daniel si Marius
Poezie
Proteste, reclamatii
Bucegi 12-13 iunie 2004
Exercitzii de admiratzie
Valea Ialomitei- 30 mai 2004
Bucegi- iarna cu cortul
Imi place sa traiesc in Romania
Bucegi 2003
23-24 august 2003 pe Litoral
Vama Veche
Fagarash- Iezer 2003
Focul Viu- Vulcanii Noroiosi 2003
Plimbare pe biciclete
Bike 2002 "tehnic"
LITORAL 2002
FOTOGRAFII 2002 / 2003
Comana 2005

16 iulie 2005- Raport de tură- Comana pe biciclete

Am plecat pe la 06:30 AM de acasă. Peste câteva minute eram la Socului unde îl recuperăm şi pe Ionel astfel încât echipa devine completă. Destul de aproape facem prima pauză... simţisem miros de gogoşi aşa că am luat o pauză de masă. Ne hrănim, ne adăpăm, plecăm mai departe! Trecem pe lângă parcul Cuza, motiv de "butoi cu melancolie" pentru mine... Pe un traseu numai de Daniel şi Ionel ştiut ajungem la obişnuita ieşire din Bucureşti pe la IMGB. Pe acolo drumul era în lucru...
Trecem de bucata în lucru, ajungem la şoseaua de centură, mai înaintăm un pic şi apoi pornim GPS- ul. Intră în pagina de Aquiring Sattelite şi peste ceva timp raportează că nu prinde sateliţi... Insist! Acelaşi rezultat... După o mică enervare am privit cu atenţie opţiunile care apăreau dupa ce GPS-ul raporta că nu prinde sateliţii... Una din ele spunea să o activezi dacă data nu este 12 iulie... Asta era! Pierduse data pentru că stătuse ceva vreme fără baterii şi nefolosit... A prins sateliţii, am luat punctul, am pornit track-ul! Deja era mult mai bine! Da, GPS-ul a fost unul dintre motivele turei! Trebuia să îl testăm un pic în natură! 
Tura asta l-am cam ameţit pe Daniel cu punctele mele. Eram tentat să iau punctul la fiecare intrare/ ieşire de localitate, la fiecare intersecţie, bifurcaţie, drum de pământ şamd. E destul de greu să cartezi în amănunt o zonă. Plus că trebuiesc luate punctele atunci când eroarea este cât mai mică. În tura asta am cam avut cer suficient deasupra capului astfel încât am avut aproape permanent semnal bun de la minim 5 sateliţi, eroarea oscila în general între 2- 6 m, parametri optimi pt luat puncte pentru harta digitală a României (detalii despre hartă pe www.romaniadigitala.ro şi pe www.rqa.ro -Garmin România-). Va trebui să verific punctele luate în tura asta şi apoi poate le trimit la RQA pentru hartă.
La ieşirea din Berceni se vedea deja pe câmp apa băltind după precipitaţiile exagerate din ultima perioadă. Chiar se întreba Cristi seara dacă e bine să mergem la Comana având în vedere că el auzise de inundaţii nasoale pe acolo. Aveam de ales între Comana şi Snagov. Comana a fost mai potrivită scopurilor noastre aşa că am plecat într-acolo! Tot la ieşirea din Berceni am văzut indicator spre o mânăstire (Sf. Treime- Vidra) aşa că am luat punctul şi am făcut stânga pe drumul de pământ. Peste drum de mânăstire un lan de floarea soarelui. Aşa că mi-a venit imediat în minte piesa lui Alifantis...

"De floarea soarelui sunt lanuri lungi
Prezente la întâlnirea noastră fastuoasă
Şi drumul este lung, şi valea-i pe sfârşite
Presimt că am uitat calea întoarsă"

Drumul de pământ, nici prea bun, nici prea prost, ne-a dus în satul Dobreni unde am mai luat nişte puncte. Nu prea ne mai aminteam noi traseul aşa că am încercat să dăm în Argeş pe un drum care după o cotitură se transforma într-o mare de noroi... Ne-am întors în şosea şi am fost tentaţi să luăm un punct pe care să-l numim "ţeapă!". Am rezistat până la urmă tentaţiei.
Pe drum m-am mai trezit fredonând, nu mai ştiu cu ce ocazie, un Andrieş...


"Marea Neagră e albastră şi pe mal cartofi prăjiţi
Domnişoară, dumeavoastră ce culoare vreţi să fiţi?
Eu aş încerca doar puţin grena
Şi nimic altceva...
Fi culoarea mea!"

La traversarea Argeşului am stat pe pod, am luat punctul, am făcut poze, ne-am emoţionat simţind mişcarea podului la trecerea vehiculelor mai grele. Şi la trecerea peste Neajlov am făcut poze!
Prin pădurea Comana ne-am amuzat trecând prin bălţi şi făcând poze. Majoritatea pozelor le-a făcut Daniel aşa că m-am ales cu destule fotografii din tura asta... Cele mai importante le-am dat deja pe mail şi le-am postat pe webshots. Cam arată a poze "iola" dar nu contează! Nu se poate să facem numai poze extraordinare!
La intrarea în Comana le-am făcut şi eu câteva poze.
Am trecut de gară, am căutat un magazin, ne-am adăpat cu un Prigat, ne-am întors la gară, am luat punctul, am salvat track-ul, am făcut Clear Track Log, am pornit track nou.
O chestie amuzantă... Prin Comana, în câteva locaţii, am întâlnit inscripţia "Comana- sat european".
Ne-am întors pe acelaşi traseu până la podul peste Argeş. Aici am făcut stânga, pe traseul nostru obişnuit, pe "canal". La podul peste calea ferată am văzut drumul care merge în paralel cu linia trenului şi am intrat pe el. O experienţă superfaină! Am scurtat ca distanţă dar ca timp... am lungit destul... Drumul s-a dovedit destul de prost, cu ceva noroaie, bălţi, multe bălării crescute chiar pe mijlocul drumului... Unele bălţi le-am ocolit prin bălării... Una din aceste bălţi mi-a oferit ocazia unică a unei căzături... Bicicleta s-a cam umplut de noroi, eu m-am lovit un pic dar am ieşit cu ceva poze şi destul de amuzat din povestea asta. Am mers mai departe! Cam la paralela satului Dobreni am intersectat un râu pe care calea ferată îl trecea pe pod iar noi n-aveam pe unde-l trece. Cred că era Sabarul. Ne sfătuim, facem dreapta, dăm destul de repede de un pod de tablă destul de fragil, îl trecem, luăm punctul şi aici, mai mergem un pic şi ajungem la asfalt. Facem stânga, ajungem în centrul satului Vidra, de aici şoseaua obişnuită prin Berceni şi apoi track făcut până acasă. În Berceni ne-am mai oprit pentru adăpat.
Vremea a fost superbă!!! M-am ars un pic pe umeri şi spate! Până acum, când scriu, am cam dat jos stratul de piele bronzată. Când scriu? Înainte cu câteva ore de plecarea într-o nouă tură la Comna! Mai am nişte chestii de verificat cu GPS-ul! Deci este 22 iulie 2005, ora 11:41 PM.
Voi continua RT-ul acesta zilele următoare cu date de pe ciclocomputer şi de pe GPS. Somn uşor tuturor!!! 
Uite şi datele de pe ciclocomputer:

Bucureşti- Comana
DST: 47,32 km
TM: 3 ore 57 minute 40 secunde
AVS: 11,9 km/oră
MAX: 27,9 km/oră


Comana- Bucureşti
DST: 46,52 km
TM: 3 ore 47 minute 4 secunde
AVS: 12,3 km/oră
MAX: 32,5 km/oră

Adi Negoiţă, 26 iulie 2005, ora 10:45 PM

Enter content here

Enter supporting content here

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

NudistClub.ro - Primul club de nudism din Romania SwingingClub.ro - Intalniri intre cupluri swinger eMatrimoniale - Un loc unde nu esti niciodata singur FanteziiErotice.ro - Literatura erotica de calitate