Ady Negoitza

Ziua mea (23- 24 oct 2004 pe Ciucas)

Home
Revelion pe Piatra Mare
Parang 2007
Revelion 2007
Link-uri
Contact
Ce padurea mea! NEW!!!!
Drepturi pt biciclisti
Frumos :) NEW!!!
Sentimente NEW!!!
Locuri in care nu am fost :(
RT Ciucas 2004
Ce citesc eu?
Ce (muzica) ascult eu?
Bucegi- Leaota 2005
Bucegi- Leaota 2
Bucegi Leaota 3
Bucegi- Leaota 4
Bucegi- Leaota 5
Bucegi- Leaota 6
Bucegi- Leaota 7
Bucegi- Leaota (GPS)
Bucegi- Leaota (trip data)
Comana 16 iulie 2005
RT Targoviste 30.04- 2.05.2005
Despre parcurile din Targoviste
Human_Awareness_Training
Oameni si povesti- Roxana
Arhiva (sau a fost odata...)
Iarna...
Politica
Discutie despre ursi
Curatenie pe munte
Oameni si povesti- Mirela
Ciucas- descriere din MN nr 34 (1)
Ciucas- descriere din MN nr 34 (2)
Eu in Dilema Veche (2)
Sinaia- 3 octombrie 2004
Oameni si povesti- Ioana
Fagaras septembrie 2004
Bike 2004- Harta
Album 2004
Album 2004 (2)
Album 2004 (3)
Album 2004 (4)
Sighisoara 2004- Foto
Bike 2004- Daniel si Marius (2) NEW
Eu in Dilema Veche
Bucegi 2004- Prima tura cu Roxana
Bicicleta- Daniel si Marius
Poezie
Proteste, reclamatii
Bucegi 12-13 iunie 2004
Exercitzii de admiratzie
Valea Ialomitei- 30 mai 2004
Bucegi- iarna cu cortul
Imi place sa traiesc in Romania
Bucegi 2003
23-24 august 2003 pe Litoral
Vama Veche
Fagarash- Iezer 2003
Focul Viu- Vulcanii Noroiosi 2003
Plimbare pe biciclete
Bike 2002 "tehnic"
LITORAL 2002
FOTOGRAFII 2002 / 2003
Comana 2005

În fiecare zi este ziua cuiva... aşa că... dacă eşti norocos/ norocoasă că te-ai nascut de ziua ta :)
La mulţi ani !!!
Adi Negoiţă

From: Adrian Negoita

Date: Monday, October 25, 2004 5:43 PM

To: Roxa

Subject: RT special pt tine :)

 

Este ciudat dar nu simt nevoia să pun RT-ul nici pe lista alpinet2k nici pe site-ul meu... Poate voi cosmetiza zilele astea mesajul pe care tocmai îl încep astfel încât să devină publicabil pe site...

Deci... Nebunia de la finalul săptămânii de lucru s-a calmat vineri după ce am aflat că plecarea o voi face din Bucureşti cu Daniel şi Mioara. Cine-i Mioara? O tipă care a contactat-o pe Irina la începutul săptămânii trecute.

Vineri seara îmi dă Irina SMS să mă anunţe că din Ploieşti microbuzele merg doar până în Văleni sau Măneciu şi că din Văleni nu sunt microbuze de Cheia şi că nu ştie cum va ajunge din Măneciu în Cheia... Când am auzit chestia asta m-am cam enervat, credeam că tipul din Ploieşti ştie ce vorbeşte, de fapt s-a dovedit că avea informaţii gen "am auzit de la unu care a auzit...". Îmi era clar că voi ajunge greu în Cheia...

Sâmbătă la 06:00 ne întâlneam cu Mioara şi mergeam la autogara din Vulcănescu. Pe la 06:30 plecam cu microbuzul din Bucureşti. Cam într-o oră ajungeam la Ploieşti, lângă Gara de Sud. De aici am luat 101 (tramvai) până la Spitalul Municipal în zona căruia este autogara cu plecări de Văleni şi Măneciu. Avem de ales aici între două rele: microbuz de Văleni care pleacă un pic mai devreme sau microbuz de Măneciu care pleacă mai târziu, am ales să mergem cât mai mult înainte... Pe la 08:30 plecam din Ploieşti, aproape de 10:00 eram în Măneciu... Aici tocmai sosea un microbuz Bucureşti- Cheia care în prima fază nu a vrut să meargă mai departe pe motiv de prea puţine persoane... După ce şi-a făcut el o socoteală s-a gândit că e rost de o şpagă mică şi ne-a luat pt 50k lei de om... În mod normal biletul ar fi fost 30 klei sau 35 klei... nu am înţeles... Ar merita să dau de pământ cu firma aia dar nu fac nimic pt că îmi amintesc că aşa merg mai toate treburile în România, adică prost :( Vorbisem de principiu de o rezervare cu un reprezentant al firmei şi am aflat că nu mă poate lua decât cu cursa de 09:50... Până la urmă am fost preluaţi spre Cheia cu microbuzul care, după socoteala mea, plecase din Bucureşti la 08:20... O ameţeală cu microbuzele astea... Aşa că, după ceva enervări de toamnă, am ajuns în Cheia pe la 11:00... Totuşi suficient de devreme ca să ne putem ţine de planul iniţial pt prima zi.

La campingul Moş Martin (sugestiv nume :D) ne aştepta Irina cu restul găştii... Ciudat să faci cunoştinţă cu nu ştiu câti indivizi în câteva minute :) Bine că nu au mers toţi pe munte pt că aveam o reală problemă în cazul ăsta :) . Nu erau cu bagajele strânse, în câteva minute au terminat.... Fapt este că am plecat la drum pe la 12:00... De la sosirea în Cheia până când am plecat la drum ne-am ocupat cu cumpărarea băuturii pt cheful care urma să fie seara.... Nu prea îmi plăcea ideea dar până la urmă a fost chiar faină atmosfera, după cum îţi SMS-eam sâmbata seară (ai primit SMS-ul ăla? te-am trezit din somn cu el? sper că nu te-am deranjat!)...

Am plecat pe şosea ceva distanţă, până la urmă a apărut pe dreapta indicatorul de Zăganu- Gropşoarele şi am intrat în pădure. Pădure mult mai rară decât îmi aminteam eu din toamna lui 1990 când am fost prima dată în zonă... Chiar dacă eu mă aşteptam să fie un munte comod mi-am dat seama în scurt timp că ai nevoie de un pic de antrenament şi pt Ciucaş...

Nu ştiu cum venise vorba de moarte şi mă întreba Mioara: "Te-ai gândit vreodată că ar fi mai fain să mori în astfel de locuri faine decât în oraş?". Îi raspund: "Nu mi-am pus problema asta pâna acum." după care intervine Irina: "Vrei să spun cum ai scris tu că visezi să mori?" urmând, normal :), răspunsul meu: "Te rog să nu mă compromiţi!" :) Era vorba de o chestie pe care i-o scrisesem pe mail...

În scurt timp am ajuns la o plantaţie tânără în stânga potecii, deasupra ei se vedea o parte de creastă... Superb! O chestie la care nu mă uitam de obicei mi-a sărit în ochi acum. Pădurea era colorată într-o grămadă de nuanţe! Sper ca măcar în poze să poţi vedea şi tu culorile alea! Până să ajungem propriu zis în creastă am traversat o poiană cu stână... Aici marcajul e cam rar dar ne-am descurcat pt că am avut bună vizibilitate. Oricum, fiind mulţi, nu aveam cum să ne panicăm pt o rătăcire mică :)

Pe creastă [sau culme, cum vrei tu :)] am avut surpriza să găsesc o succesiune gol alpin- pădure tare spectaculoasă ca peisaj. Are ceva aparte Ciucaşul ăsta, mi-am promis să mai merg pe acolo, poate va fi "altă dată" cum scriai tu în SMS aseară, poate va fi cu tine, asta aşa, să fie o tură perfectă :)

În prima zi am avut două pasaje mai "tehnice", primul, o pseudocăţărare în care m-am angajat înaintea Irinei, ocazie pt ea să mă intrebe dacă vreau să mă împingă, adăugând apoi "cu băţul" :))) [Faza a prins-o Daniel într-o poză :) Păcat că nu a dat şi sunet :)))]. E vorba de beţe de trecking... Mă gândesc să iau şi eu pt vara următoare aşa ceva, este mai puţin obositor drumul dacă eşti dotat cu astfel de scule.

Al doilea pasaj tehnic a fost o traversare expusă, mi-am dat seama de asta din poze, atunci nu m-am uitat ce era sub mine... Oricum, s-a trecut fără risc, e acolo un cablu de care te poţi ţine fără probleme.

Am popăsuit des şi lung... Traseul care s-ar fi făcut în 5 1/2 ore (cf indicator de la intrarea în traseu) l-am făcut în vreo 7 ore... Şi asta pt că, în ultima parte, ne-a cam grăbit Mioara pe cei mai leneşi/ obosiţi... Să nu anticipăm, totuşi... Mai e până la finalul zilei :)

După ce trecem de cablul acela (loc în care am filmat trecerea Irinei şi a lui Daniel) am ajuns după ceva vreme şi pe Vf. Gropşoarele. Aici unul dintre tovarăşii de drum l-a fotografiat pe Daniel sub indicatorul de pe vârf, era ceaţă aşa că nu am văzut mare lucru... Oricum, traseul era superb aşa că ne-a plăcut şi pe ceaţă... Plecaţi de pe vf. Gropşoarele ne-am puţin cam rătăcit... am apucat chiar pe creastă în timp ce poteca marcată cobora un pic în dreapta... Noroc că s-a terminat hăţaşul acela într-un hău astfel încât s-a dat întoarcerea. Irina a scos harta şi busola, ne-am orientat oarecum şi ne-am întors către vârf. Aici am căutat marcajul cu atenţie şi... l-am găsit :)

Ceva mai târziu am mai avut o mică rătăcire, rezolvată cu succes destul de rapid. La un moment dat apare un indicator 1 1/2 ore până la cabana Ciucaş, motiv pt care am zis câţiva dintre noi că ar fi cazul să mărim viteza ca să nu ajungem pe întuneric la locul de cort. Nu că ar fi fost o problemă să mergem o bucată de drum la lumina frontalelor sau să campăm la lumina lor... O parte a grupului afirma că a mai campat pe beznă deci aveam asigurat şi "suport tehnic" :) . Cam atunci a început Mioara să ne "alerge"... Am ajuns la cabana Ciucaş făcând un timp sub cel de indicator pe această ultimă parte... Aşa că am campat pe lumină... Am făcut socoteala locurilor din corturi, am ajuns la concluzia că se va dormi în două corturi, că nu are rost să monteze şi Mioara cortul. Aşa că am dormit în două grupuri, 3 (eu, Mioara, Daniel) în cortul meu, 4 (Irina, Andrei, Bogdan şi Dragoş) în cortul ploieştenilor. Dar până la somn a fost cale lungă :))) Aveam de sărbătorit :))) Oamenii ştiau că este ziua Irinei pe 24, de ziua mea nu ştia decât Irina care m-a dat de gol :))) Aşa că am stat la foc, plimbând o bere şi o sticlă de vin (un vin mai pretenţios, de care auzisem de ceva vreme dar pe care nu-l gustasem până atunci...), până pe la 11 noaptea... Să nu înţelegi greşit, am terminat în 6 persoane vinul şi cam 1,5 l de bere, a şaptea persoană, Daniel, nu a servit pe motiv de belele cu stomacul, cred că ţi-am mai povestit eu... Faină atmosferă, în ciuda imaginii deprimante a ceea ce a rămas din cabana Ciucaş... Bine, odată cu căderea întunericului nu prea am mai văzut noi cabana... Cerul era destul de senin, luna lumina puternic, să tot stai să te aeriseşti [sau să te afumi la foc :)]. Urări, "ameninţări" de genul "dacă vă culcaţi până la 12 noaptea vă trezim din somn atunci!". Irina avea chef de plimbare aşa că am mers în trei (eu, ea şi Daniel) câteva minute pe poteca spre Vf. Ciucaş... Era fain pe afară, parcă era păcat să treci la somn cu aşa vreme... Stăteam pe iarbă şi priveam cum norişorii muşcă din lună... Când un nor negru a muşcat mai tare din lună am dat întoarcerea. Nu era nici un pericol, nu aveam decât să aprindem frontalele, totuşi, ne-am întors.

După ce am intrat în corturi apăruse din cortul lor o întrebare drăguţă... "Mioara, băieţii sunt decenţi?" :))) , din aceiaşi serie apăruse despre Irina următorul text "Îţi dai seama, când va afla mama ta că ai stat în cort cu trei necunoscuţi..." :)))

Între mine şi Mioara s-a învârtit întrebarea: "De când o cunoşti pe Irina?"... Ea avea impresia că o cunosc de mult pe Irina, acelaşi lucru îl credeam şi eu legat de Mioara :) Greşeam amândoi, eu o cunoscusem pe Irina pe alpinet, Mioara la fel, eu de câteva săptămâni, Mioara de câteva zile...

Urările serii au fost:

  • eu către Irina "Să îl găseşti pe Făt Frumos!"
  • ea către mine "Să o găseşti pe Ileana Cosânzeana!" :))))

Ea mai "crede" în basme, eu nu mai cred... chestie de percepţie :) Am purtat discuţii interesante pe mail cu ea pe tema asta :))) Superfain a fost când mi-a scris că visează să îl găsească pe Făt Frumos undeva pe munte, într-o tură în care pleacă singură şamd... Romantic rău :)))

Când ne-am băgat la corturi am făcut plan să ne trezim devreme şi să urcăm vf. Ciucaş... Pe la 6 dimineaţa era frig (nu prea dar totuşi...) şi ceaţă aşa că nu ne-a venit să ieşim afară...      Doar Daniel a ieşit afară pe la 2 noaptea pt că se auzea zgomot dinspre bidoanele de bere... bătea vântul şi le cam agita... Dani cu Mioara discutau despre urşi la ora aia :))) Ne-am conversat între corturi până ne-a furat somnul la loc :) E, până la urmă ne-am trezit cu to(n)ţii, am făcut sfat şi am ajuns la concluzia că urcăm vârful 5 oameni+ căţelul care ne-a însoţit două zile, o să îl vezi în pozne, ceilalţi doi care mai urcaseră pe Ciucaş au rămas la cabană cu bagajele. Bună alegere pt că traseul pâna pe vârf s-a dovedit destul de solicitant... Păcat că am avut ceaţă pe vârf, nu am văzut aproape nimic... Puţin sub vârf, la întoarcere, am văzut, într-un scurt moment de fugă a ceţii, Babele la Sfat. Până să fotografiem noi ceaţa s-a pus la loc :) Altă dată! Dacă erai şi tu cu noi eram cu siguranţă un pic mai norocoşi :)

Pe la 13:00 eram înapoi la cabană, am coborât pe Valea Berii, pe la 16:00 eram deja în Cheia... Nu eram lămurit cine cu ce merge spre casă, mă cam stresa gândul întoarcerii... Se cam vedea pe faţa mea că mă preocupă ceva :( Până la urmă am priceput că mergem 4 în Bucureşti iar restul pleacă cu maşina la Ploieşti... Rămânea întrebarea cu ce plecăm... Am sunat la transportator (am cheltuit ceva pe convorbiri zilele astea...) pe un număr de Connex pe care îl luase Dani din Măneciu, s-a creat o încurcătură naşpa de tot... tipa care a răspuns la telefon era pe altă lume, nu înţelegea ce-i cu Cheia, i-am tras o înjurătură sănătoasă şi apoi i-am închis... La câteva secunde mă trezesc sunat, văd un nume şi răspund după ce văd că sună lung... era o colegă de servici căruia îi salvasem numărul în agendă când mi-a dat SMS pe Fagaraş.... Numărul ei apărea şi în agendă la Daniel aşa că fratele meu s-a încurcat în numere când mi-a dictat acel număr de Connex :( Îti dai seama ce fază naşpa? Până la urmă i-am dat un SMS în care mi-am cerut scuze şi i-am explicat în două vorbe ce se întâmplase de mă încurcasem în halul ăla... Azi mi-a fost cam jenă să vorbesc cu ea, până la urmă a deschis ea discuţia şi mi-a dat de înţeles că a priceput că a fost o încurcătură...

Pe Valea Berii am filmat un păstrăv... Să văd ce a ieşit... cine ştie când reuşesc să văd filmarea asta... Iar îl pun pe Cristi la treabă, va trebui să îmi pună pe CD filmarea asta să o risipesc la partenerii de tură. Mai bine sau mai prost filmat, sunt amintiri comune :)

Uite că am terminat RT-ul... Cred că ar mai fi multe de adăugat, poate vin mâine cu completări...

Adi

RT publicat azi 21 iunie 2005 ora 10:40 ora României.
Dacă înlocuim "tipă" cu "onorabilă domnişoară" atunci RT-ul va suna un pic mai bine :)))
 
Adi Negoiţă
 
PS: După cum v-aţi dat deja seama RT-ul acesta a fost iniţial un mail cu circuit închis :)
 
 

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

NudistClub.ro - Primul club de nudism din Romania SwingingClub.ro - Intalniri intre cupluri swinger eMatrimoniale - Un loc unde nu esti niciodata singur FanteziiErotice.ro - Literatura erotica de calitate