Ady Negoitza

29-30 noiembrie 2003 Bucegi

Home
Revelion pe Piatra Mare
Parang 2007
Revelion 2007
Link-uri
Contact
Ce padurea mea! NEW!!!!
Drepturi pt biciclisti
Frumos :) NEW!!!
Sentimente NEW!!!
Locuri in care nu am fost :(
RT Ciucas 2004
Ce citesc eu?
Ce (muzica) ascult eu?
Bucegi- Leaota 2005
Bucegi- Leaota 2
Bucegi Leaota 3
Bucegi- Leaota 4
Bucegi- Leaota 5
Bucegi- Leaota 6
Bucegi- Leaota 7
Bucegi- Leaota (GPS)
Bucegi- Leaota (trip data)
Comana 16 iulie 2005
RT Targoviste 30.04- 2.05.2005
Despre parcurile din Targoviste
Human_Awareness_Training
Oameni si povesti- Roxana
Arhiva (sau a fost odata...)
Iarna...
Politica
Discutie despre ursi
Curatenie pe munte
Oameni si povesti- Mirela
Ciucas- descriere din MN nr 34 (1)
Ciucas- descriere din MN nr 34 (2)
Eu in Dilema Veche (2)
Sinaia- 3 octombrie 2004
Oameni si povesti- Ioana
Fagaras septembrie 2004
Bike 2004- Harta
Album 2004
Album 2004 (2)
Album 2004 (3)
Album 2004 (4)
Sighisoara 2004- Foto
Bike 2004- Daniel si Marius (2) NEW
Eu in Dilema Veche
Bucegi 2004- Prima tura cu Roxana
Bicicleta- Daniel si Marius
Poezie
Proteste, reclamatii
Bucegi 12-13 iunie 2004
Exercitzii de admiratzie
Valea Ialomitei- 30 mai 2004
Bucegi- iarna cu cortul
Imi place sa traiesc in Romania
Bucegi 2003
23-24 august 2003 pe Litoral
Vama Veche
Fagarash- Iezer 2003
Focul Viu- Vulcanii Noroiosi 2003
Plimbare pe biciclete
Bike 2002 "tehnic"
LITORAL 2002
FOTOGRAFII 2002 / 2003
Comana 2005

NudistClub.ro - Primul club de nudism din Romania

RT Bucegi 29-30 noiembrie 2003

Sambata, la 05:15 plecare din autogara din Ritmului cu microbuzul de Targu Mures... Putin peste 07:00 ajungem in Busteni (eu cu Daniel) unde dam de ceata... Pornim pe la 08:00 pe triunghi rosu, urcam si coboram spre disperarea lui Daniel (care ar fi dorit sa ajungem in Pichetul Rosu pe la Poiana Izvoarelor), eu am vazut copacul care m-a facut sa aleg triunghiul rosu... Ciudat, sa faci traseul asta doar pentru a verifica daca un copac mai exista sau nu... Am ajuns in Pichetul Rosu si am continuat spre Diham. N-am ajuns la Diham... De ce? Pentru ca era atat de densa ceata incat n-am vazut cabana de la circa 50 metri in linie aeriana... Asa ca am ajuns foarte aproape de fosta cabana (arsa pe 2 decembrie 2002) aflata acum in reconstructie (am vazut asta duminica, cineva a scris de reconstructie pe indicatorul din Pichetul Rosu) dar nu am ajuns sa prindem si crucea albastra spre Valea Glajariei... Planul era sa urcam in Malaesti prin Glajarie, stiam ca nu-i recomandat drumul pe Take Ionescu la vreme de iarna... Cine a zis ca era vreme de iarna? OK, nu gasim Dihamul, nu gasim drumul de Glajarie, inseamna ca n-am ajuns inca la Diham! Ne-am invartit in jurul cozii si am continuat spre Diham pe punctul rosu... Surpriza, la cateva minute, ne intorsesem spre Pichetul Rosu... Ceata ne-a pacalit rau de tot...

Ce facem in conditiile astea? Pe Take e riscant... Glajaria nu se arata... Ne intoarcem in Busteni? Nici gand! Incercam pe Take! Zapada putina nu a creat probleme... Ceata s-a mai rarit, pana la urma am avut si vizibilitate buna! Intr-un tarziu, dupa ce pierdusem 90 minute in zona Pichet- Diham, am ajuns si in Malaesti, pe la 16:00. Remarc schimbarea cablurilor in majoritatea zonelor expuse de pe traseu. S-au pus in loc lanturi. Sunt mult mai manevrabile lanturile! La un podet de lemn terminat cu scara (obisnuitii locului il stiu sigur!) a cam putrezit treapta de jos.

Trecem pe langa fosta cabana, urcam un pic in lungul Vaii Malaesti apoi ne apucam sa montam cortul. Pana la 17:00 cand s-a cam facut bezna eram instalati... Ne gandeam deja la frigul care va pica peste noapte, totusi ne simteam pregatiti. S-a dovedit ca am avut noroc! Temperatura minima a noptii n-a coborat decat pe la -3 grade Celsius. In cort aveam aproape constant +5 grade. Am dormit aproape tot intervalul intre 17:00- 07:00. Imi aminteam ca domnul Mititeanu spunea cat sunt de lungi noptile de iarna... asa este, sunt lungi, pentru cei neobisnuiti cu atata intuneric este ciudat. Pe la 22:00 am iesit afara sa vedem cum e vremea... Incredibil de cald! Desi batea un pic de vant si pica ceva din cer, nu era frig. Ma gandeam la ce citisem pe accuweather.com... minima noptii de -8 grade si maxima zilei de -2 grade anuntate acolo (adevarat, pentru Vf. Omu) au fost departe de ce am avut noi. Avantajul a fost de partea noastra!

A trecut noaptea! Ceva haine din rucsac au ramas acolo pe tot parcursul excursiei. N-am fi avut probleme daca era un pic mai frig! Totusi, la -8 grade nu stiu cat de bine rezistam!

Ziua a doua! Pe la 09:30 reusim sa plecam de la locul de campare! Ne-am miscat destul de greu cu facutul bagajelor... Langa fosta cabana (actual refugiu Salvamont unde am inteles ca se doarme bine in caz de necesitate, imi pare rau ca n-am anuntat-o pe Andra de iesirea asta, ar fi putut dormi in refugiu...) am mai facut o pauza. Dimineata a inceput cu ceata, la momentul plecarii se mai dadea ceata din cand in cand de pe creste. Am reusit cateva minute de filmare, totusi Hornurile nu s-au vazut ca sambata seara. Cortul si sacii de dormit se cam udasera asa ca bagajul a devenit destul de greu! Asa ca am mers "ca pensionarii" (incet dar sigur) pana jos, cel putin asta era impresia noastra. Ne-am apucat sa coboram pe Glajarie (se vede superb spre Depresiunea Brasov din locul amenajat cu bancute de lemn), nu mai fusesem de ani de zile pe acolo. Am vazut cu ocazia asta si Dihamul (dupa spusele unei femei care era pe acolo se poate sa se redeschida cabana prin vara) , ne-am enervat un pic atunci cand am constatat cat eram de aproape de cabana cu o zi in urma. In 5 ore am ajuns in Busteni prin Diham- Pichetul Rosu- Poiana Izvoarelor. In Poiana Izvoarelor m-am intrebat cum scapa cei de la cabana de gramada de gunoaie adunata acolo. Am ajuns la Gura Diham plini de noroi! Turmele de turisti tineri se uitau dupa noi ca dupa cine stie ce animale (domestice, salbatice, cine stie ce era in mintea lor?!?!?!). Daca nu-i duce capul mai mult de Gura Diham nu vor intelege niciodata cum te poti umple de noroi dupa o zi de munte!

A plouat cam toata ziua. Avand in vedere ca ne asteptam la vreme mult mai rea am fost supermultumiti de vreme! Daca aveam vara asa vreme probabil injuram rau de tot... Daca ne-am asteptat la mai rau...

Pe la 15:30 luam deja microbuzul de Ploiesti. In continuare am luat tramvaiul 101 pana in Vest. Legatura de Bucuresti era deja acolo. Pe la 8 seara eram deja acasa!

Am testat in tura asta bocancii luati de la acel superpopularizat pe lista depozit de la IMGB. Am fost multumit de ei! Chiar fara talpa de vibram, n-am avut probleme cu aderenta! N-am luat nici apa asa ca voi purta bocancii astia si cu alte ocazii.

Despre indicatoarele de la intrarile in poteca Take Ionescu: cel aflat in Pichetul Rosu zice ca traseul este interzis intre 1 noiembrie si 30 aprilie (de ce interzis? , de ce de la 1 noiembrie?) in timp ce indicatorul de langa Malaesti zice ca traseul este periculos pe perioada zapezii din cauza pericolului de avalanse. Imi pare mult mai clar textul de pe indicatorul din Malaesti! Culmea este ca ambele sunt instalate de Serviciul Public Salvamont Rasnov.

Am constatat cu placere ca aveam semnal bun pe Connex in zona cabanei Malaesti! Am putut linistit sa dau SMS-uri si sa vorbesc! Banuiesc ca au semnal si cei de pe Orange, nu de alta dar numerele de mobil ale formatiei salvamont Rasnov sunt de Orange... Le puteti nota de pe indicatoare, in caz de probleme...

Poze n-am prea facut, daca nu ma insel n-am scos aparatul decat de 3 ori. Si am facut numai poze banale.

 

 

Raport de tura publicat si pe lista alpinet2k   ... prietenii stiu de ce!!!

Ady Negoita, 4 decembrie 2003, ora 17:45 ora Romaniei

eMAG - Furnizorul solutiilor complete!

NudistClub.ro - Primul club de nudism din Romania SwingingClub.ro - Intalniri intre cupluri swinger eMatrimoniale - Un loc unde nu esti niciodata singur FanteziiErotice.ro - Literatura erotica de calitate